10 tipů na dárky pro taneční nadšence

Máte v rodině nebo mezi kamarády vášnivé tanečníky a chcete jim nadělit něco, co opravdu využijí? Připravili jsme 10 tipů na (nejen) vánoční dárky pro milovníky tance.

10 tipů na dárky pro taneční nadšence

Z velké škály nápadů na dárky pro tanečníky si vybere opravdu každý. Nevíte si rady a hledáte inspiraci?  Vrhněte se do čtení!

 

1. PRAKTICKÉ I STYLOVÉ DOPLŇKY NA TRÉNINK

Tento typ dárků bychom mohli zařadit do sekce DIY aneb Vyrob si sám. Máte kreativní duši a rádi tvoříte? Ukažte to!  Možností existuje spousta, doslova od hlavy až k patě. Začněte u praktické čelenky do vlasů, které tanečnice (nebo sportovkyně) nosí na trénink, aby jim nepadaly neposedné vlasy do čela při divokých tanečních kreacích. Postačí vám k tomu jednoduchá jednobarevná čelenka z drogerie. V galanterii najdete umělé květy, kamínky nebo korálky. Zapojte fantazii a přilepte tavnou pistolí ozdoby k čelence!  A protože svaly na nohou si po náročném tréninku také zaslouží pozornost, zaměřte se na zateplení lýtek při přechodu z tepla do zimy. Tanečním nadšencům přijdou vhod návleky na nohy. Super funkční materiál je například merino vlna, která má výborné tepelné vlastnosti. Troufnete si na návleky sami, nebo poprosíte šikovnou babičku? Ať tak nebo tak, věříme, že vám návod přijde vhod.

 

2. HRNEČEK S TANEČNÍM MOTIVEM 

Vánoční období a zima celkově přímo vybízí k dlouhým večerům s hrnkem čaje v ruce. Každý máme doma svůj oblíbený, ze kterého pijeme nejraději. Spojte příjemné s užitečným a darujte vtipný keramický hrníček s motivem pole dance od belgické ilustrátorky Helen b nebo moderní plecháček s kouzelným potiskem tanečnice od českého autorského dua Čárkatečka art. Sestry Zuzana a Kateřina ručně kreslí pomocí čárek, teček, pravítka a dobré nálady teprve rok. “Baletka z našeho plecháčku je z tisíců teček, černých a měděných. Když jsem ji kreslila, myslela jsem na své dcery a jejich chuť několikrát denně tančit. Myslela jsem na svobodu a kouzlo, kterou tanec životu dává. Sledovala jsem tanečnici 'připoutanou' k hrací skříňce, jak se dokola točí na šperkovnici za doprovodu hudby z Labutího jezera. Je kreslená s láskou a velkou chutí, tak jako většina našich kreseb. A tak jako většina našich kreseb vznikala několik hodin. Následně je její motiv námi ručně přenesen a sublimační technikou vytištěn na oblíbený plecháček,” přibližuje proces vzniku jedna z autorek.

3. EKO A FUNKČNÍ - LÁHEV NA PITÍ

Mít u sebe při tanečním tréninku láhev s vodou je důležité. Nemusí to ale nutně znamenat koupit si před každou lekcí vodu v jednorázové PET lahvi. Na trhu dnes najdete spoustu lahví všech možných designů a materiálů. Sklo, bambus, nerez, dřevo a samozřejmě i tvrdý plast, který narozdíl od PET lahví vydrží opakované používání. Pořízením takové lahve ušetříte spoustu peněz a zároveň alespoň částečně ulevíte naší planetě od zbytečného odpadu.

 

4. NĚCO PRO PARÁDU

Tanečnice potěší šperky a doplňky. Můžete je samozřejmě už hotové koupit. Portál Fler.cz nabízí tvorbu českých kreativců. Ručně dělané roztomilé náušnice zaujmou příznivce baletu, flamenca či jógy.  Nebo dáte přednost luxusnějším šperkům z českého křišťálu inspirovaným Labutím jezerem, které ve spolupráci s Národním divadlem vyrábí Preciosa?

Dalším stylovým, ale i praktickým nápadem je plátěná taška. Tanečníci ji využijí na oblečení a boty na trénink. Nemusíte chodit daleko! Plátěné tašky s vtipnými hláškami ze světa tance najdete přímo u nás na eshopu Tanči.cz. Jestli máte svůj vlastní nápad na potisk a nebojíte se vyšších nákladů, obraťte se na nejbližší tiskárnu, kde vám motiv natisknou na textil dle vašeho přání. 

5. HUDBA STÁLE PŘI RUCE

Pokud máte v okolí někoho, kdo bez hudby a tance nevydrží ani den, přenosný reproduktor by mu neměl chybět. Reproduktory mají většinou mnohem lepší kvalitu zvuku než telefony. Zároveň to ale není nic tak velkého, co by se nevešlo do tanečníkovy nové plátěné tašky!

 

6. Z AMATÉRA PROFÍKEM

Taneční kurzy jsou skvělý způsob, jak s tancem začít, nebo se v něm zdokonalit. Taneční lekce může dnes navštěvovat v podstatě kdokoliv. Věk nehraje roli. Víte o někom, koho baví klasické tance, kdo by se chtěl naučit bachatu nebo si vyzkoušet afrohouse?  Věnujte dárkový poukaz na taneční kurz dle vlastního výběru!

7. I RELAX JE POTŘEBA

Tanec je pro naše tělo i psychiku velmi přínosná záležitost. Nicméně i unavené, namáhané svaly si někdy potřebují odpočinout a uvolnit se. Máte doma ženu, která se stará o děti, chodí do práce a ještě k tomu se věnuje svému oblíbenému tanci? Dopřejte jí masáž! Pro lidi, kteří aktivně tančí, je vhodná kombinace sportovní a relaxační masáže. 

“Mnohé tance lze bez nadsázky považovat za namáhavou sportovní činnost, při které dochází k intenzivní svalové námaze. Výjimkou nejsou namožené svaly, případně křeče a spasmy. Masáže velmi napomáhají k uvolňování svalstva, jeho prokrvení a regeneraci. Nezanedbatelný účinek masáží je i odpočinek a relaxace, resp. úplné uvolnění, které je pro dobrou masáž nezbytné a které masírovaného učím," popisuje masér Petr Šebelka, který v Praze provozuje také finskou saunu. Jak často by měli tanečníci chodit na masáže? "Nejlepší interval pro masáž je 1x týdně. V případě akutních bolestí může být i 2x týdně.  Nevhodné je jít na masáž bezprostředně po intenzivní námaze. Správný odstup je minimálně 5 hodin, lépe jiný den," dodává.

 

8. PODPOŘTE KULTURNÍ SCÉNU

Tanečníci se inspirují neustále! Co tedy trocha kultury? Navíc tím podpoříte divadla, která letos strádají kvůli uzavření z důvodu koronavirové nákazy. Věnujte svému blízkému lístky na taneční představení. Nevšední zážitky zaručeny! 

Poukázka do divadla PONEC - tanečně laděné divadlo nabízí divákům české i zahraniční taneční inscenace, v programu najdete také diskuzní večery s tanečními profesionály.

Letní Letní 2021 - cirkusová i taneční představení nadchnou zejména milovníky akrobacie. Věnujte jim dárkový voucher na vstupenky na 18. ročník úspěšného letního festivalu.

Lord of the Dance - v roce 2022 do naší republiky zavítá slavný tanečník Michael Flatley se svým souborem irských tanců. Nenechte si to ujít!

 

9. POUKAZ DO SPORTOVNÍHO OBCHODU 

Nenadchlo vás nic z výše zmiňovaného? Poukaz do obchodu se sportovními nebo přímo tanečními potřebami je sázkou na jistotu. Každý milovník tance vám jistě potvrdí, že taneční oděv musí být funkční i hezký na pohled.  Sortiment sportovního oblečení se čím dál více rozrůstá o kousky, které jsou stylové a praktické zároveň. Pokud máte strach, že sami neodhadnete vkus a velikosti obdarovaného, poukaz do obchodu je ideálním dárkem.

 

10. PRO RADOST

Na závěr trocha kýče. Každý z nás zdobí svůj vánoční stromeček po svém. Tradiční skleněné ozdoby po babičce se vám už ale nelíbí? Zkuste letos oživit stromek originálními dekoracemi s taneční tématikou!  Možná zjistíte, že nabídka na českých e-shopech není tak rozsáhlá, jak byste potřebovali. Nebojte se proto zahraničních webů, kde si určitě vyberete. Do České republiky už dnes dováží spousta obchodů, takže ozdobičky máte do týdne doma!

 

 

Autor článku: Kamila Bittnerová

 

Podělte se o zajímavosti s přáteli

Sdílejte na Facebooku

Máte námět na podobný zajímavosti?

Napište redaktorce

na katerina@tanci.cz

Čerstvě na blogu

V roce 2021 budeme… Tančit!

V roce 2021 budeme… Tančit!

Rozhovory Aktuality

Nový rok 2021 začal vlnou uzavírek tanečních studií a klubů. O představeních, tančírnách a klasických kurzech tance si zatím můžeme nechat jen...

3 důvody, proč začít s tancem ještě dnes

3 důvody, proč začít s tancem ještě dnes

Zajímavosti

Tanec je umění, sport i společenská aktivita. Nikdy není pozdě na to s ním začít. Důvody, které k tomu vedou jsou různé: od zlepšení fyzické...

Jóga v denním životě – tradiční indické učení se školami po celém světě

Jóga v denním životě – tradiční indické učení se školami po celém světě

Taneční styly Zajímavosti

Šli jste na lekci jógy s očekáváním uvolnění, koncentrace na sebe a svůj dech a relaxace či dokonce meditace? Já ano, ale z většiny lekcí jsem...

Svatební tanec, jak ho neznáte!

Svatební tanec, jak ho neznáte!

Taneční styly Zajímavosti

Čeká vás svatba a vy byste rádi zazářili na parketě? Chcete svůj svatební tanec posunout o úroveň výš, ale nevíte si rady a potřebujete...