Míša Nováková: “Muž, který umí tančit, je pro ženy výjimečný!”

Před půl rokem ji skoro nikdo neznal, ale během posledního půl roku nadchla Michaela Nováková pro tanec desítky lidí svou účastí v televizní soutěži StarDance, kde si dotančila pro bronzovou medaili spolu s rybářem Jakubem Vágnerem.

Míša Nováková: “Muž, který umí tančit, je pro ženy výjimečný!”

Úvodní fotka: Mikuláš Křepelka

 

Co Vám StarDance přineslo?

Sebekontrolu, trpělivost a životní přátele. Soutěž pro mě byla obrovskou zkušeností. Nikdy bych o sobě neřekla, že dokážu být tak trpělivá. Tančila jsem s Jakubem Vágnerem a jeho rodina mě na začátku varovala, že Kuba je obrovský dříč. Nevěřila jsem jim to, připadal mi jako flegmatik. Postupně se z toho ale vyklubalo zjištění, že Jakub dokáže dřít víc než já. Někdy to bylo až přes čáru. Jednou mě dokonce i zamknul v tanečním sále, protože chtěl dál trénovat. V tu chvíli jsem musela celou situaci přehodnotit a uvědomit si, kde jsou priority. Bylo důležité, aby se v tanci cítil dobře, mé vlastní potřeby šly v tu chvíli stranou.

 

Jaký byl kolektiv účastníků soutěže? Cítila jste nějakou rivalitu?

V soutěži se sešla úžasná skupina lidí. Ze začátku jsem se obávala, jak vyjdu s ostatními. Mám raději menší kolektivy lidí, kde znám ostatní. V této řadě StarDance nás na konkurzu vybírali schválně tak, aby byl každý profesionální tanečník jiný. Bála jsem se, že si lidé budou chtít trochu dokazovat “to svoje”. Nakonec jsem byla nadšená jak z Kuby, tak z ostatních osobností a tanečníků. Modlila jsem se, abych k sobě nedostala někoho s hvězdnými manýry. S Kubou jsme ale byli jako nejlepší kamarádi a s ostatními lidmi z kolektivu jsme se navzájem podporovali. Dokonce jsme si říkali ‘StarDance family’ (směje se).

 

A z výsledku jste spokojená?

Z výsledku jsem nadšená. Kuba se považoval od začátku za obrovského outsidera a pořád mě na to připravoval. Těšil se, až ze soutěže vypadne. Přitom podle mého názoru měl zrovna on ze všech soutěžících úplně největší vývoj. Postupně ho to začalo víc bavit, podporovala ho jeho rybářská komunita a ostatní fanoušci.

 

Jaké jsou vaše plány nyní?

Budu se věnovat aktivitám, které jsem dělala před soutěží. Učím kurz pro ženy Latin-Fit, spojení tance a cvičení s vlastní vahou. Možná se mezi kurzistky přidá i Veronika Kubařová, vítězka StarDance, tak doufám, že se pak moje ženy budou více snažit! Nově jsem se stala ambasadorkou projektu Jany Havrdové Dejte svému životu 5 hvězd. Problém dnešních lidí je to, že se málo hýbou. Tímto projektem doufám podpoříme veřejnost, aby se pohybu více věnovala. Stačí přeci začít chodit více pěšky místo jízdy tramvají.

 

Jak někoho motivovat, aby se začal hýbat?

Začněte klidně od té chůze. Nic k tomu nepotřebujete, nic vás to nestojí a člověku se udělá hned lépe, když se jdou projít ven do parku. Tělo si pamatuje každý pohyb, který pro něj uděláme.

Foto: TŠ Vavruška

 

Pusťte si celý rozhovor jako podcast a dozvíte se více!

Jaký druh tance doporučuje Míša ženám, které pohybu příliš neholdují, a přesto by se rády naučily tančit? Proč by s tancováním měli začít i muži a jaké výhody jim to u žen přináší? 


 

Autorka článku: Kateřina Štěpánová

Podělte se o rozhovor s přáteli

Sdílejte na Facebooku

Máte námět na podobný rozhovor?

Napište redaktorce

na katerina@tanci.cz

Čerstvě na blogu

V roce 2021 budeme… Tančit!

V roce 2021 budeme… Tančit!

Rozhovory Aktuality

Nový rok 2021 začal vlnou uzavírek tanečních studií a klubů. O představeních, tančírnách a klasických kurzech tance si zatím můžeme nechat jen...

10 tipů na dárky pro taneční nadšence

10 tipů na dárky pro taneční nadšence

Zajímavosti

Máte v rodině nebo mezi kamarády vášnivé tanečníky a chcete jim nadělit něco, co opravdu využijí? Připravili jsme 10 tipů na (nejen) vánoční...

3 důvody, proč začít s tancem ještě dnes

3 důvody, proč začít s tancem ještě dnes

Zajímavosti

Tanec je umění, sport i společenská aktivita. Nikdy není pozdě na to s ním začít. Důvody, které k tomu vedou jsou různé: od zlepšení fyzické...

Jóga v denním životě – tradiční indické učení se školami po celém světě

Jóga v denním životě – tradiční indické učení se školami po celém světě

Taneční styly Zajímavosti

Šli jste na lekci jógy s očekáváním uvolnění, koncentrace na sebe a svůj dech a relaxace či dokonce meditace? Já ano, ale z většiny lekcí jsem...