10 tanečních filmů pro vánoční pohodu

Taneční srdcovky: milovníci tance určitě ocení tipy na ty nej taneční filmy!

10 tanečních filmů pro vánoční pohodu

Také už se nemůžete dočkat, jak o Vánocích s táckem plným cukroví zalehnete a prostě vypnete při té největší slaďárně, co zrovna v televizi najdete? V tom případě jako milovníci tance určitě oceníte tipy na ty nej taneční filmy. Vyberete si, ať už jste fanoušci baletu, latiny nebo street dance.

 

Hříšný tanec

Prostě topka! Je vůbec potřeba nějaký další popis? Patrick Swayze ve své nejlepší formě, skvělá hudba od začátku až do konce a závěrečná choreografie, kterou napodobuje (spíše se snaží napodobit) až dodnes nespočet párů. A přiznejte se, koho z vás nedojme závěrečná taneční scéna? Protože Baby nebude sedět v koutě!

 

Tančím, abych žil

Prostředí americké státní školy, kde profesi učitelů vykonávají jen ti nejodvážnější. A ještě odvážnější je ten, kdo chce takové studenty učit základům klasických tanců. Antonio Banderas je v roli moudrého učitele velmi přesvědčivý. Krásný příklad, jak tanec dokáže změnit život a navést na správnou cestu. A nejkouzelnější je na tomto příběhu to, že je natočen dle skutečné události.

 

Smím prosit?

Možná máte jiný názor, ale já Jennifer Lopez hlavně v roli herečky prostě miluju. Jako krásná lektorka tance v malém tanečním studiu uchvátí nejednoho studenta. Jedním z nich je i Richard Gere, muž ve středních letech unavený stereotypním životem. Opět další ukázka toho, jak tanec dokáže vnést opět radost do jinak rutinního života. Ti, co jakémukoli tanci podlehli, určitě tuto teorii mohou jen potvrdit.

 

Let's dance

Spojení klasického tance a drsňáckého street dance je ve filmu Let´s dance krásně zpracováno. Není divu, že se do sebe hlavní postavy Channing Tatum a Jenna Dewan zamilovali. Škoda, že jim vztah nevydržel navěky. Ale to je až druhořadé. Hlavní je, že taneční výkony i choreografie jsou skvělé. Celý film má šmrnc a je na co se dívat. Sklidil celosvětový úspěch a má několik pokračování.

 

Flash dance

Teď opět trochu retro. Příběh svářečky, která si vlastní pílí vydřela místo na prestižní taneční škole a jejího bohatého prince. Jak kouzelné. K tomu nestárnoucí hity a hromada tance. A opět skvělé závěrečné taneční číslo. To by totiž roztancovalo i to největší dřevo.

 

Černá labuť

Pokud NEchcete jednoduchý příběh ve stylu zamilovali se do sebe a na konci společně zatančí božské číslo, tak tohle bude pro vás to pravé. Úchvatný herecký výkon Natalie Portman, na druhou stranu dosti depresivní, přesněji řečeno naturalistický příběh z baletního prostředí. Určitě ale stojí za vidění.

 

Billy Elliot

Zprvu z něj tatínek chtěl mít boxera. To by ale Billy nesměl propadnout kouzlu baletu. Jeho píle a nesmírný talent jej vynesou až do výšin. Dosáhnout ale pochopení ze strany otce a bratra nebude pro Billyho nic jednoduchého.

 

Backstage

Ne příliš přesvědčivé herecké výkony a opravdu hodně jednoduchý příběh. Říkáte si, proč je tedy ve výběru top filmů? Jedná se o československé dílo, tak proč jej trochu nepodpořit. Hudba a choreografie jsou na rozdíl od příběhu celkem povedené a zahrál si zde i Ben Cristovao. Pokud chcete vypnout a potřebujete oddychovku, tak je to ideální volba.

 

Varieté

Líbí se vám prostředí burlesque, kostýmy, sexy ženské choreografie a zpěv? Právě Varieté tohle vše ukazuje. V hlavní roli se představila Cher a Christina Aguilera v roli Ali. Ali je mladá a krásná dívka, která se přestěhovala do nového města a její touha stát se slavnou je tak velká, až dosáhne svého a probudí chátrající divadlo opět k životu. Nejednou si představíte, že byste byla v roli takové hvězdy právě vy.

 

Vášnivý tanec

Jako poslední z výběru je moje osobní srdcovka. Krásná Ruby jako profesionálka v latinskoamerických tancích se jednoho setká s charismatickým kubánským tanečníkem Rafaelem, který Ruby ukáže, že tanec je o vášni. A samozřejmě přeskočí ta pověstná jiskra. Nečekejte velký duchaplný příběh, ale o to v těchto filmech přece nejde. Milujeme přece tanec!

 

 

Autorka článku: Barbora Netopilová

Podělte se o zajímavosti s přáteli

Sdílejte na Facebooku

Máte námět na podobný zajímavosti?

Napište redaktorce

na katerina@tanci.cz

Čerstvě na blogu

V roce 2021 budeme… Tančit!

V roce 2021 budeme… Tančit!

Rozhovory Aktuality

Nový rok 2021 začal vlnou uzavírek tanečních studií a klubů. O představeních, tančírnách a klasických kurzech tance si zatím můžeme nechat jen...

10 tipů na dárky pro taneční nadšence

10 tipů na dárky pro taneční nadšence

Zajímavosti

Máte v rodině nebo mezi kamarády vášnivé tanečníky a chcete jim nadělit něco, co opravdu využijí? Připravili jsme 10 tipů na (nejen) vánoční...

3 důvody, proč začít s tancem ještě dnes

3 důvody, proč začít s tancem ještě dnes

Zajímavosti

Tanec je umění, sport i společenská aktivita. Nikdy není pozdě na to s ním začít. Důvody, které k tomu vedou jsou různé: od zlepšení fyzické...

Jóga v denním životě – tradiční indické učení se školami po celém světě

Jóga v denním životě – tradiční indické učení se školami po celém světě

Taneční styly Zajímavosti

Šli jste na lekci jógy s očekáváním uvolnění, koncentrace na sebe a svůj dech a relaxace či dokonce meditace? Já ano, ale z většiny lekcí jsem...